Centar za omladinski i društveni razvoj „Res Polis“ poziva sve zainteresovane učesnike/ce da se prijave na jednu od obuka (ili više njih) u okviru Sharing Design Your Job inicijative.

U periodu novembar-decembar, održaće se pet obuka iz sledećih oblasti:

 1. Web marketing
 2. Web dizajn
 3. Grafički dizajn
 4. UI/UX dizajn
 5. PC higijena

Proces prijave

Da biste se prijavili za neku od obuka, potrebno je da KLIKNETE NA OVAJ LINK, koji će vas odvesti do kraću prijavnu formu (za popunjavanje ne treba više od par minuta, ne brinite!). 

Rok za prijavu 14. novembar  23:59h

Svi prijavljni u roku ostvariće pravo na besplatni pristup za svih 5 programa na  našoj ONLINE PLATFORMI  ZA UČENJE (LMS) 

Broj mesta za radionice i mentorsku podršku je ogrančen na 20 učesnika po obuci. 

Radionice se realizuiju u Novom Sadu.

Za učešće na obukama nije neophodno nikakvo prethodno predznanje niti učešće na prethodnim sličnim radionicama. O detaljnom načinu rada i terminima sastajanja dogovorićemo se nakon formiranja grupe, u skladu sa mogućnostima učesnika/ca. Takođe, možete se prijaviti za dve ili više obuka, u zavisnosti od interesovanja i vremenskih okvira.

Prednost ćemo dati mladima koji nisu u obrazovanju, zaposlenju ili obuci (NEET mladima), kao i osobama sa smanjenim mogućnostima i prilikama, ali ćemo svakako uzeti u obzir i dovoljno motivisane učesnike/ce van starosnih granica po kojima naša država prepoznaje mlade (15-30 godina), dakle, mogu se prijaviti sve osobe sa boravkom u RS bez obzira na godište ili mesto odakle dolaze.

Svim uspešnim učesnicima/ama blagovremeno ćemo poslati email dobrodošlice sa svim daljim koracima i potrebnim informacijama za jednako učešće u programu.

Za sve nedoumice i pitanja, pišite nam na info@respolis.org i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku!

WEB MARKETING

WEB DIZAJN

GRAFIČKI DIZAJN

UI/UX DIZAJN

PC HIGIJENA

 • 17. novembar INFO DAN
 • 18. i 25. novembar

RADIONICE WEB MARKETINGA

Upoznaćemo se sa osnovama marketinga na društvenim mrežama i kroz praktične primere i zadatke naučiti kako se kreiraju i podešavaju reklame na META platformi (u čijem su vlasništvu Instagram, Facebook), kao i na mreži TikTok.

 • 17. novembar INFO DAN
 • 18. i 25. novembar

RADIONICE WEB DIZAJNA

Naučićemo kako se instalira CMS, kako izgleda sam proces izrade sajta, koje sve opcije nudi WordPress platforma, kao i dosta toga o bezbednosti i održavanju CMS-a, naravno, kroz kombinaciju teorijskog i praktičnog rada.

 • 17. novembar INFO DAN
 • 2.-3. decembar
 • 9. decembar

RADIONICE GRAFIČKOG DIZAJNA

Kroz ovu radionicu upoznaćemo se sa osnovama grafičkog dizajna, a pored toga, pružićemo i praktičnu obuku za rad u Adobe Photoshop programu.

 • 17. novembar INFO DAN
 • 2.-3. decembar
 • 9. decembar

RADIONICE UI/UX DIZAJNA

Upoznaćemo se sa osnovnim pojmovima i principima koje UX dizajn obuhvata, a onda, kroz praktične primere, te principe staviti u praksu, kroz onlajn alat Figma.

 • 17. novembar INFO DAN
 • 16. i 20. decembar

RADIONICE PC HIGIJENE

Ova radionica pokriće nekoliko tema, od odabira hardvera u skladu s potrebama korisnika, preko održavanja računara i instalacije operativnog sistema, do bezbednosti (vašeg) računara i trikova za optimizaciju rada računara.

O inicijativi

Projekat „Sharing Design Your Job“ podržava Evropska unija putem programa ERASMUS+ i ima za cilj unapređenje ICT obrazovnih programa kako bi uticali na potrebe tržišta rada i omogućili veći pristup mladima da se uključe u ovaj tip obrazovanja. Projekat se sprovodi u saradnji sa partnerima u Italiji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Letoniji i Crnoj Gori.
Projekat pruža prilike mladima u zemljama učesnicama da unaprede svoje veštine za zapošljavanje, bez obzira na njihovo prethodno formalno obrazovanje ili profesionalno iskustvo, sa akcentom na informaciono-komunikativne tehnologije.